180kg tussen je benen.
Door: Lieve Lisa
Blijf op de hoogte en volg Gerwin
14 December 2007 | Nederland, Apeldoorn
Bij de rijschool aangekomen begon een baliemevrouw meteen allemaal papieren naar mij toe te gooien met wanneer ik mijn examen wil doen en een papier met allemaal vragen waarop je nee moet antwoorden om te zeggen dat je gezond bent. 20e verder kon ik eindelijk mijn instructeur ontmoeten en 70e verder was hij bereid om mij in een pak te proppen en les te geven.
Toen we naar buiten liepen zat hij te mopperen dat ik nog maar 19 was. Hij had speciaal voor mij de zware honda naar buiten gebracht, maar die kon hij nu dus doodleuk weer naar binnen slepen. Met een kawasaki kwam hij weer terug en toen kon alles beginnen.
Het begon allemaal heel rustig. Gert legde mij uit hoe de motor werkt en hoe je de boel moest starten en wat je moest doen als je stil ging staan en wanneer je motor uitviel en al dat soort dingen, maar binnen 5 minuten ben je daar ook wel mee klaar. Ik bedoel, ik had het verhaal allemaal al een keer eerder gehoord van allemaal motorrijders die ik gesproken heb en deze info kun je ook op elke website vinden. En sowiezo zijn er niet veel knopjes op een motor die je moet kennen.
Dus 5 minuten later zat ik op een motor en dan heb je al meteen een gevoel van oke dit is geweldig. Je bent nog niet eens weggereden of je krijgt dit gevoel al. En toen mocht ik eindelijk wegrijden. Het was eerst optrekken, afremmen en stilstaan en dat verhaaltje een stuk of 10 keer om alles een beetje onder controle te krijgen. Dit ging allemaal best aardig, de motor is me maar een keer afgeslagen omdat ik wou optrekken tegen een drempel aan en dan moet je toch echt wat meer gas geven dan normaal,maar goed, dat moet je ook leren.
Na dit beginnerswerk mocht ik het beginnerswerk voor gevorderden doen wat inhoud dat ik nu ook bochtjes en lussen mocht maken en kon schakelen naar de twee, dit ging me ook allemaal bijzonder goed af en dus mocht ik daarna de weg op. De instructeur reed achter me aan in een auto want ja hij wist natuurlijk wel dat het gekkenwerk is om met dit weer op een motor te gaan zitten. Via een portofoon gaf hij me instructies en het enige wat ik kon zeggen was ja en amen omdat ik alleen een oortje in had.
Eenmaal op de weg is anders toch in een keer anders. Omdat de wind veel sterker tegen je aanwaait dan in een auto denk je veel harder te rijden dat dat je daadwerkelijk doet. Voor je gevoel rijd je dus ook de hele tijd 70 in plaats van 50 maar dat maakt het niet minder geweldig, je rijd lekker over het midden van de weg en kijkt lekker om je heen en geniet. Het ging allemaal heel goed, maar ik kreeg wel vaak de opmerking dat ik niet zo vaak naar de meters moest kijken. Ik kon het niet helpen, ik dachtd dat ik 70 reed.
Over het algemeen heb ik heerlijk over de weg gereden en goed mijn best gedaan. Ook lekker besluitvaardig waardoor ik twee keer door het oranje licht kon scheuren en de instructeur vol door rood kon jakkeren. Gert vond het ook allemaal wel aardig en hij zegt dat hij mij in ruil voor een zak geld van 875e wel 20 lessen wil geven, waarnaar ik helemaal klaar ben voor mijn examen.
Mijn eerste examen is 7 februari en in de tussentijd moet ik nog even een theoriecertificaat halen. Alles bij elkaar kost natuurlijk een hele klap geld dus misschien dat je even aan je baas kunt vragen Lisa of hij me wil sponseren, dan rijd ik wel met zijn naam op mijn pak en helm.
Tot volgende week.
20 December 2007 - 17:51
Han:
He Peter,
lijkt me leuk om in het voorjaar een tochtje te rijden.
Spreek je!