Het hart van de reis
Door: Lieve Lisa
Blijf op de hoogte en volg Gerwin
04 Juni 2008 | Nederland, Apeldoorn
Maar het verhaal over de motoren:
Gerwin:
"Mijn aankoop zette zich eigenlijk vorige week zondagavond in gang. Toen zag ik op Marktplaats een advertentie van een Kawasaki ER5. Vanwege de lage kilometerstand en de gunstige prijs trok die motor me wel. Minpuntje: hij heeft een keer een schuiver gemaakt, en dat zie je nog op een paar plekken..
Ik besloot er een nachtje over te slapen en omdat ik maandagmiddag nog even positief was heb ik een mailtje gestuurd met een bod. Na wat heen en weer gemaild te hebben kwamen we tot een prijs en een datum voor de bezichtiging. Dat grote moment was dus afgelopen zaterdag. De motor bleek technisch nog in prima staat en met de schade van de val kon ik (vanwege de daarmee samenhangende gunstige prijs) wel leven. Ik heb de motor meteen gekocht en naar Apeldoorn gereden. Daar staat hij nu nog, te wachten onder een hoes totdat ik vrijdag weer bij m'n ouders ben en weer kan rijden!
Na de motor overigens nader bestudeerd te hebben zag ik dat ik de schadepuntjes, op één na, nog kan wegwerken, onderdelen daarvoor ben ik aan het verzamelen..”
Peter:
"Mijn verhaal begint nog iets eerder. Ik had al een maandje voor de beruchte zaterdag een mooie motor op het oog, maar de prijs die de betreffende vrouw ervoor wou hebben zinde mij allerminst. Ik heb haar eens even goed de waarheid verteld en gezegt dat ik 750e van de prijs af wou hebben. Zij lachtte mij in eerste instantie uit omdat ze dacht de motor wel aan een ander te kunnen slijten, maar het blijkt maar weer dat degene die het laatste lacht ook het beste lacht. Zodoende ging zaterdag eventjes naar 's Hertogenbosch (dat ligt vlakbij Den Bosch)om de motor te bekijken. Het was na omstandigheden (hij heeft val sporen en slechte achterband) een prima motor om voor het vastgestelde bedrag te kopen. Echter nadat ik naar Groningen ben gereden met het apparaat bleken er toch nog wat mankementjes de kop op te duiken, zo blijkt de pakking kapot te zijn en komt het geluid van de motor niet uit de uitlaat maar rechtstreeks uit het blok. Ook moet de voorrem ontlucht worden omdat deze nu tot aan het handvat geknepen kan worden. Gelukkig heb ik fijne vrienden in het mooie dorp Stiens die daar wel eventjes mee willen prutsen. Zelfs de achterband kunnen ze goedkoop laten vervangen. Echte helden! Zo hoop ik over een paar weken ook op reis te kunnen met een motor die het helemaal aankan zonder dat mijn waddenzee van geld in de eb geraakt is.."
Foto’s volgen nog..!
05 Juni 2008 - 07:14
Ina Overeem:
Ja,Gerwin hij staat inderdaad onder een hoes te wachten op jou!! Wel zo fijn een hoes want er is de afgelopen dagen veel "water" naar beneden gekomen. Wij wensen jullie veel plezier met de laatste voorbereidingen en heel veel veilige en plezierige kilometers toe!! Groetjes van je moeder. -
11 Juni 2008 - 12:39
Hiltje Postma:
Nu maar hopen dat er niet meer mankementen aan het licht komen, anders wordt het toch nog een dure motor. Veel succes met de verdere voorbereidingen.
groeten van mem. -
09 Juli 2008 - 22:37
Tim:
Nou peter, daar gaat die dan, spannend hoor:D
zodra ik mijn rijbewijs heb, en vol vermogen mag, gaan we samen een mooie toer maken! flink blazen met die apparaten, dan zal ik je eens leren wat echt rijden is haha!
Nee zonder grollen, echt heel mooi dit allemaal en ik ga het in de gaten houden!