Helden bij het CBR

Door: Lieve Lisa

Blijf op de hoogte en volg Gerwin

14 Maart 2008 | Nederland, Amstelveen

Afgelopen dinsdag was het dan zo ver: ik (Gerwin) werd om 8.50 bij het CBR hier in Amsterdam verwacht om even te laten zien dat ik het "met pionnetjes spelen" voldoende beheerste.
Allereerst wil ik "de sterke arm der wet" bedanken voor het organiseren van hinderacties, door die onzin kon ik nog een kwartier eerder m'n bed uitkomen: 5.30 ging de wekker dinsdag... Ik ben toen met het OV naar mijn rijschool in Diemen gegaan, en vandaar met de motor naar de hele andere kant van Amsterdam, naar het CBR.
Daar aangekomen begon mijn examen al vrij snel. Ik mocht beginnen met de langzame slalom, gevolgd door achteruit in een parkeervak inparkeren en daarna de snelle slalom. Al deze oefeningen gingen soepel als nooit tevoren, en ik was dan ook uitermate tevreden.
Na mijn snelle slalom vroeg mijn examinator mij om de uitwijkoefening te doen. Bij deze oefening is het de bedoeling dat je met 50 km/h komt aanrijden en dan uitwijkt om een rijtje pionnen heen. Nu is het terrein waar ze hier AVB-examens afnemen een beetje aan de kleine kant, wat inhoudt van je via de openbare weg moet komen aanrijden en dan met een bocht het terrein komen oprijden zodat je genoeg snelheid hebt als je bij de oefening bent. En daar ging het fout.., ik wilde op de openbare weg nog even voor een auto langs en had zodoende dus iets teveel snelheid toen ik de bocht indraaide het AVB-terrein op.. Het had geregend, dus was het glad en er lag zo'n mooie witte balk in die bocht..., en dat liep, in combinatie met iets de rem aantikken toch wat verkeerd af... Ik ging voor het eerst in m'n leven onderuit met de motor bij het aanrijden naar een oefening op mijn AVB-examen! De regels van het AVB-examen zeggen dat vallen bij een langzame oefening is toegestaan, je mag dan de oefening gewoon over doen, maar vallen bij een snelle oefening staat gelijk aan einde verhaal..., maar ik viel dus bij het aanrijden naar een snelle oefening. Ik zag de bui al hangen, en zat me al te bedenken waar ik nou weer minimaal 100 euro vandaan moest gaan toveren om een nieuw AVB-examen te kunnen betalen, maar tot mijn grote verbazing besloot mijn examinator dat ik, mits ik dat zelf zag zitten, door mocht gaan met het examen! Hulde! Helaas was mijn motor niet helemaal meer geschikt om het examen verder op af te leggen, dus ik heb toen op de motor van mijn mede examen-kandidaat het examen afgemaakt. En na een succesvolle uitwijkoefening, een precisiestop, een noodstop en een denkbeeldige acht bleken mijn vaardigheden voldoende te zijn.
Het grappige is trouwens dat mijn uitwijkoefening de eerste keer ook helemaal niet fout gerekend is.., op mijn uitslag-formulier staat gewoon 7 uit 7 oefeningen bij de eerste poging gehaald!

Zo komt het dus dat Peter en ik nu allebei ons AVB-examen hebben gehaald. 10 april gaat Peter op voor zijn laatste examen, en iets minder dan een maand later (6 mei) ben ik aan de beurt.

We houden je op de hoogte!

• 14 Maart 2008 - 15:19

Astrid:

Gefeliciteerd :D
    Jullie maken goede vorderingen :P! Hou dat vast ^^

• 20 Maart 2008 - 13:46

Moeder Peter:

Goh Gerwin, ze hebben je wel gematst.
    Je moet het niet zo spannend maken hoor.
    Hopelijk was deze val ook direct je laatste. Ik wens jou en Peter veel succes met jullie laatste examen.

groeten en tot mails.

• 22 Maart 2008 - 16:49

R.Smit:

Hoi Gerwin.Ik heb nu je berichtje gelezen
    Jorien heeft me jou ;WaarBenJij.Nu; gestuurd en ik heb je verhaal gelezen.Nu weet je hoe gauw je onderuit gaat.gelukkig heb je het gehaald het steld misschien wel niet zoveel voor maar als je zakt kost dat weer het nodige geld en tijd. Dat is met alle dingen zo als je het eenmaal kent dan zeg oo!!!!!!fluitje van een cent maar je bent wel afhankelijk van hun oordeel en als ze je niet doorlaten gaan heb je moor pech.Op naar het volgend examen en dan komt de droom dichtbij.een eigen machine en vakantie maar......er is wel iets veranderd want nu is er ook een mooi meisje in het spel, we horen nog wel of het programma gewijzigd wordt.
    gr.R.Smit

_____

07 Augustus 2008

The long way back

04 Augustus 2008

Wildkamperen, koffie drinken en motor duwen.

30 Juli 2008

Aan onze toekomst werken in Monaco.

26 Juli 2008

Daar waar het bij twee bier bleef.

25 Juli 2008

De stad van Gaudi.

21 Juli 2008

Ain´t no mountain high enough, ain´t no valley low

19 Juli 2008

Mooie zon, twee bier en gelukkig nul doden

15 Juli 2008

Het kan hier allemaal

11 Juli 2008

Het komt dichterbij.

04 Juni 2008

Het hart van de reis

15 Mei 2008

Progress you can believe in!

11 April 2008

Het reisplan

14 December 2007

180kg tussen je benen.

10 December 2007

De eerste meters in de auto

04 December 2007

Het begin.
Gerwin

Lieve Lisa, Wij, twee jongens met de droom om de hele wereld te zien zonder daarbij gebruik te maken van het vliegtuig, schrijven aan jou dit dagboek. Met slechts twee motoren, een volle tank, de nodige bagage en onze vriendschap schrijven we jou over de mooiste plaatsen van de wereld. Het is jammer dat je niet met ons meekan omdat je moet werken, maar dankzij dit dagboek geïnspireerd door de ideeën van de filosoof Heerschop hoef je niets te missen. Een wereldreis maak je natuurlijk niet zomaar. En voordat we je kunnen doen verbazen over de wonderen van deze geweldige wereld zullen we je vertellen over de voorbereidingen die bijna even spannend zijn als de reis zelf. Als voorbereiding op de wereldreis zullen we eerst een reis van vier weken maken door Europa. We zullen afreizen naar het zuiden en vervolgens weer teruggaan via Italië, Zwitserland en Duitsland. De zomer na deze Europa tour zullen we een soortgelijke tour maken door het Verenigd Koningkrijk, dit alles om ons voor te bereiden op de wereldreis die het jaar daarna, na onze bachelor zal plaatsvinden. Dat klinkt al als een aardige voorbereiding, maar ook deze voorbereiding moet nog voorbereid worden. Het eerst wat op de agenda staat is dat dit jaar nog het motorrijbewijs gehaald wordt en natuurlijk ook de motor. Zonder dit kloppende hart van ware vrijheid kunnen wij natuurlijk nooit de meesters Boorman en McGregor overtreffen. Tot die tijd blijven we biertjes bij je drinken. Met vriendelijke groet, Gerwin en Peter. _____ Wij zijn gewoon maar wat op weg, op reis zonder bestemming. Maar we rijden, dus we bestaan.